Planeten Jorden har mest værdi

Alle kan være med til at øge oddsene for fremtidige generationer af mennesker og andre levende arter, overlevelse på planeten Jorden. Samtidig kan det gøres uden at gå på kompromis med den vigtige levestandard. Bare støtte så meget som muligt af toppen af listen og undgå knappen.
(En alternativ måde er et miljømærke her, der viser, hvordan virksomheder, organisationer og lignende kan mærkes, så folk bedre kan vælge produkter, der forbedrer livet her på Jorden nu og senere.)

(in english)

Støt ting, der øger oddsene for menneskeheden og livet

Podcast (50:28) – Her uddybes punkterne herunder. (Optaget mens jeg sad i kø i en time, da kassevogn var væltet på Storebæltsbroen under stormen Pia)

  • Støt andre levende organismer (især de ikke-parasitiske) ved at give dem mere plads og respekt, da dette giver en bedre biosfære som også gavner menneskeheden.
  • Skift til bæredygtige energikilder
  • Mindsk forbruget af animalsk mad og øg/gå over til plantebaseret mad, da dette kun kræver 10-20% så stort et landbrugsområde (Eksempler på gode opskrifter her)
  • Opbyg/genopbyg naturen rundt om os og gå væk fra destruktion af den’
  • Øg og forbeder uddannelse, der kan gøre menneskeheden klogere på planeten og dens liv

Flere overvejelser om hvad der øger sandsynligheden for at vi stadig er mangfoldige om 200 år på homovictoria.org

Undgå ting, der mindsker oddsene for menneskeheden og livet

  • Vold og ødelæggelse af liv
  • Forurening og overtagelse af naturområder
  • Grådighed, der hiver værdi ud af verden og gemmer det væk eller bruger det på ikke-bæredygtige ting istedet for at investere i at fremtidige generationer får en fair chance for et anstændigt liv.
  • Dårligt selvkontrolleret testosteron

Dårligt selvkontrolleret testosteron, er nok det allermest destruktive kraft for tiden – Husk på at rigtig mange mænd gør et godt stykke arbejde bl.a. med at hjælpe sit afkom til en bedre verden. Disse er kommet videre end stenalderen.  Men der er nogle ret aggressive typer, der har en destruktiv virkning på deres omgivelser og især på fremtidige generationers muligheder for et ok liv.
Langt de fleste krige startes af sådanne mænd. Den destruktion en krig umiddelbart medfører er kun toppen af isbjerget. Den største destruktive effekt går ud over de næste generationer, ikke kun af mennesker og deres børn på begge sider, men også dyr og planter i området. Dette store tab af liv og økosystemer vil kræve en massiv genopbygning, som denne planets biosfære istedet har brug for til at opbygge og stabilisere livsvilkår. Især i denne tid.
Dårligt selvkontrolleret testosteron, giver sig også negativt til kende i mange af de lande, hvor mænd undertrykker kvinder; Disse landes udfordring skal herved løses ved brug af kun halvdelen af landets hjerner, hvilket mindsker chancerne for landets børns muligheder for et anstændigt liv. Da det ofte er mænd med højt testosteron niveau, der leder disse lande, vil løsningen på mange konflikter være vold og endda destruktion af landområder samt biosfære.