Økolabel

Alle kan være med til at øge oddsene for fremtidige generationers overlevelse af mennesker og andre levende arter her på planeten Jorden.
Samtidig kan det gøres uden at gå væsentlig på kompromis med nuværende levestandard.

Bare støt så meget som muligt tæt på 100% mærket på denne liste og undgå 0% mærket og dem tæt på .

Dette mærke viser, hvordan virksomheder, organisationer og lignende kan mærkes, så folk bedre kan vælge produkter, der forbedrer livet her på Jorden nu og senere.

(in english)

100% mærket:

Dem, der arbejder 100 % på at gøre forholdene bedre for Jorden, mens de er innovative, udvikler kvaliteten af den, så den udvikler sig endnu bedre. Dette er noget alle bør stræbe efter, og ingen er på dette niveau endnu.

Et eksempel kunne være vertikalt landbrug, der får deres energi fra vedvarende kilder og som ikke forurener på nogen måde, herunder undgår sprøjtemidler. Et af livet på plantens største udfordringer er at mennesket fylder for meget. Altså bør areal brugt på marker kraftigt reduceres inden for mange økosystemer og føde-net beskadiges uopretteligt.

80 % mærket:

SpaceX og Tesla er indtil videre de bedste eksempler på virksomheder, der skaber en lysere fremtid og samtidig gør tingene bedre her og nu! De er godt på vej til at blive virksomheder, der godt kan stige til 90% eller endda 100% niveau.

(Hvordan bilselskaber kunne hjælpe musikere og omvendt: På engelsk i videoen her, da det er meget begrænset med musik i høj kvalitet i DK)

Printz Music (se hvorfor det er 80% her) er et eksempel på en virksomhed med 80%-mærket på websiden og opført her som validering.

50 % mærket:

Her kunne et eksempel være et pensionsinvesteringsselskab, der investerer ca. halvdelen af deres midler i bæredygtig teknologi. Ofte investeres der også i virksomheder, der skal give et højt og stort afkast på kort sigt, men set i bakspejlet tog vores efterkommere værdi fra deres liv. Dette trækker ned.

Eksempler kunne være bilselskaber, der allerede producerer elbiler og planlægger at stoppe med at producere forbrændingsbiler meget snart.

 10 % mærket:

Forurenende virksomheder som kul-, olie- og gasindustrien.

Andre eksempler kunne være bilfirmaer, der nu planlægger at lave elbiler og kun producerer forbrændingsbiler indtil videre.

Våbenlobbyister. Krig kan stadig være nødvendig for at kunne forsvare sit territorium, men er også meget ødelæggende ikke kun for uskyldige, som ofte bliver involveret, men også for naturen, som lider skade og derved mindsker mulighederne for fremtidigt liv i området.

0% mærket:

Lobbyarbejde for forurenende virksomheder som især kul-, olie- og gasindustrien. Det kan også være i kemikalier, der vil skade en masse dyreliv eller planteliv i det lange løb.

Spredning af misinformation, had og malware. Især de virksomheder, der tjener penge på det.

Investeringsselskaber, der investerer i forurenende/destruktive virksomheder, der forsøger at tjene hurtige penge, selv når det har en negativ indvirkning på vores efterkommere.

Virksomheder i skattely, der kunne hjælpe med udviklingen af de lande, de opererer i, men finder smuthuller i loven for at undgå det.