Homo Victoria (DK)

Er Homo Sapiens en succesfuld art?

Hvad skal der til?
Hvad er oddsene?
Vær med til at komme med et bud på dette og svar på følgende 7 spørgsmål. Det kan være kort eller uddybet.

1)   Hvad skal der til for at vores art Homo Sapiens er en succesfuld art? (Gælder det kun nu og her eller også efter fx 1000 år ud i fremtiden?)
2)   Hvad er dit bud på hvor mange procent sikkerhed sikkerhed, der er for at vi ER en succesfuld art? Kom med dit bedste bud mellem 0% og 100%.
3)   Hvilke ting er NU & HER med til at øge vores odds for at vores art Homo Sapiens er en succesfuld art?
4)   Hvilke ANDRE ting kunne være med til at øge vores odds for at vores art Homo Sapiens er en succesfuld art?
5)   Hvilke ting er med til at FORRINGE vores odds for at vores art Homo Sapiens er en succesfuld art?
(Hvad skulle der til for at undgå eller reducere disse ting?)
6)   Tror du, at jo flere der tænker over disse spørgsmål, vil øge vores odds for at vores art Homo Sapiens er en succesfuld art? Her kan du svare ja eller nej.
7)   Hvis du skulle skrive en besked til dine oldebørn (eller pårørendes oldebørn), hvad vil du skrive til dem?
Derudover er du velkommen til at at fortælle hvad din baggrund er til at svare på ovenstående spørgsmål!

Mail dine svar til bud@homovictoria.org eller på facebookgruppen Belong To A Successful Species eller på din egen væg med hashtag #HomoVictoria. Svarene vil løbende sættes ind på denne hjemmeside.

Dette kunne eventuelt blive til en bog eller undervisningsmateriale i skoler og måske endda et vigtigt forløb eller helt nyt fag! Man kunne også håbe at de politikere, der i fremtidens stemmes på, har givet deres besvarelse offentligt!

Et forkortet bud af Jan Printz (Cand. scient i biologi & matematik) – For uddybet bud klik her.

ad 1) Vi er succesfulde hvis vi stadig lever på en mangfoldig Jord om 1000 år.  Adfærdsmæssigt bør vi gå i en mere symbiotisk retning, hvor vi har gensidig gavn af og med andre planter og i mindre og mindre grad være snyltere. Altså sørger for en høj biodiversitet her på Jorden (dvs ikke får de fleste fødekæder til at kollapse) og får begrænset vores forurening og rovdrift af Jorden, herunder begrænser udledning af drivhusgasser.

ad 2) For et årti siden vil jeg mene vores odds var 33%, da der ikke lige var udsigter til nogle umiddelbare løsninger til Jordens biodiversitetkrise samt klimakrise. Nu vil jeg sige 60%. Viljen og midlerne til at gøre noget ved det er øget, hvor fx Tesla & SpaceX viser, at det på flere måder kan betale sig at udvikle teknologi, der kan tage os til næste niveau.

ad 3) Alle tiltag der mindsker biodiversitetkrisen samt klimakrisen. Alt fra undgå madspild, øge andelen af plantebaseret kost og vertikal farming til reducere overforbrug og udledning af forurening herunder CO2 fra kul, olie & gas.

ad 4) Planen om snart at få baser på Månen og Mars vil sætte en udvikling i genanvendelighed i en så kraftig fremgang, der også vil have en kolossal hjælpende effekt her på Jorden.

ad 5) Alt adfærd, hvor vi opfører os som snyltere, altså udnytte omgivelserne, mens de forringes.

ad 6)     Ja, en bevidsthed om hvor vi står og hvad vi kan gøre, kan nok få flere til at ville være på ‘vinderholdet’ istedet for på ‘taberholdet’

ad 7)     Jeg håber at udbrede min respekt og beundring over for naturen til andre!
Gik over til økologi omkring 1997. Skiftede oliefyr ud med CO2 neutral træpillefyr i 2006. Fik i 2112 solfangere til at dække næsten alt strømforbrug. Jeg har transporteret mig selv rundt ved hjælp af cykel og offentlig transport indtil 2011, hvorfra jeg supplerer med bil. Jeg skar mit indtag af animalsk føde ned i starten af 2020 til få % af hvad det tidligere var.

(In english)